top of page
_J6A6741_edited_edited.jpg

OVER REINIER EN DE MAT

"Op de mat is mijn veilige plek"

Ik ben Reinier Stamhuis, 39 jaar jong en het is mijn passie om mensen te helpen ontwikkelen. Na een korte carrière in de zorg heb ik in het bedrijfsleven gewerkt als o.a. teamleider en manager. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met coaching, trainingen geven en het werken aan groepsdynamica. 

Het meeste plezier haalde ik in mijn werk uit het ontwikkelen van mensen en daarom heb ik besloten om hier mijn corebusiness van te maken en ik ben weerbaarheidstrainer geworden. Een gedurfde stap waar ik geen moment spijt van heb. Daarnaast volg ik de HBO Bachelor tot Psychomotorisch Therapeut (PMT) en bewegingsagoog. 

Ook heb ik altijd veel gesport. Ik ben in mijn jeugd Nederlands kampioen basketbal geweest en ik heb tot mijn 20ste op het hoogste niveau meegespeeld. Daarna heb ik verschillende andere sporten beoefend en uiteindelijk uitgekomen bij de vechtsport. Ik beoefen mixed martial arts (MMA), dit is een combinatie van vechtsporten zoals kickboksen, worstelen en jiu jitsu. Kortom, een totaalpakket qua vechtsporten.

OP DE MAT!

Al snel ben ik lessen MMA gaan geven en heb ik gemerkt dat Op De Mat een plek is waar mensen uit allerlei culturen en lagen in de samenleving, samen komen om zichzelf te ontwikkelen. Dit kan zijn op fysiek, maar vaker nog op mentaal gebied. Je kan altijd gaan hardlopen of aan gewichten gaan hangen, maar tegenover iemand Op De Mat staan vergt meer dan alleen kracht of snelheid! 

Belangrijk is bijvoorbeeld; zelfvertrouwen, focus, houding, ademhaling, incasseringsvermogen, stressbestendig zijn en natuurlijk plezier hebben. Aan deze competenties werken kan alleen in een veilige omgeving. Deze veilige omgeving heb ik altijd zelf ervaren en weten te creëren Op De Mat! Zo is dan ook de naam van mijn bedrijf ontstaan. 

Dit betekent overigens niet dat er altijd op een mat wordt gewerkt, maar ik gebruik wel vaak een mat of matten om een veilige plek voor jou te maken.


Opleidingen en ervaring

Ik heb tijdens mijn loopbaan als teamleider en manager verschillende communicatie-, coaching en teambuilding cursussen mogen volgen. Momenteel werk ik één dag per week via DoeKRACHT PMT & (Team)Training. Mijn opleiding tot weerbaarheidstrainer heb ik afgerond bij het Weerbaarheidgilde en ik geef weerbaarheidstrainingen op basisscholen via Stichting Vechterweerd. Daarnaast heb ik een cursus Boksen als agogisch middel gevold en ben ik in het bezit van een erkend EHBO diploma. Ook heb ik kennis van het werken op basis van het ZIEZO-model® voor Zelfvertrouwen en Levenslust.

Al deze ervaring neem ik mee in mijn begeleidingstrajecten! Je bent niet voor niets op mijn pagina uitgekomen, dus stuur mij een bericht en we plannen snel een vrijblijvende kennismaking in!

Over: Over mij
bottom of page