top of page
_J6A6141_edited.jpg

WEERBAARHEIDSTRAINING

Weerbaarheid is dat nou hetzelfde als een assertiviteitstraining of lijkt het toch meer op een training groepsdynamica? Is weerbaarheid hetzelfde als zelfverdediging of is het beter te vergelijken met een sociale vaardigheidstraining?

In verschillende literatuur wordt weerbaarheid onder andere omschreven als:

  • Iemand kan opkomen voor zijn eigen wensen, grenzen en behoeften en houdt daarbij rekening met de wensen en grenzen van anderen.

  • Iemand heeft de moed heeft voor zichzelf en een ander op te komen, je weet wat je wel of niet wilt.

  • Kinderen zijn weerbaar als ze stevig in hun schoenen staan.

  • Een weerbaar persoon heeft vertrouwen in zichzelf en heeft vertrouwen in de ander.

  • De dikke Van Dale definieert weerbaar als ‘in staat om tegenstand te bieden’.

Wanneer je doorzoekt en verschillende onderzoeken leest komen er nog meer begrippen boven drijven die veel op elkaar lijken. Kernwoorden die dan naar voren komen zijn; zelfvertrouwen, assertiviteit, veerkracht, eigenwaarde en groepsdynamica. Dit zijn dan ook de kernwaarden die terug komen in mijn trainingen.

In de basis verzorg ik drie verschillende soorten weerbaarheidstrainingen, zodat er altijd een training is die aansluit bij jouw doel.

INDIVIDUEEL

Dit zijn de individuele trajecten voor bijna alle leeftijden (vanaf 5 jaar), waarbij er één op één training/coaching wordt geboden om jouw specifieke hulpvraag samen aan te pakken. Wanneer je hiervoor kiest gaan we samen bekijken wat je nodig hebt en stellen we samen een plan op om je doel(en) te bereiken. 


GROEPEN
In Zwolle organiseer ik groepstrainingen voor kinderen en jongeren. Dit zijn de zogenaamde open inschrijvingstrainingen. Door in een groep met leeftijdgenoten direct samen te oefenen wordt de inhoud snel eigen gemaakt. Er zijn 9 bijeenkomsten voor de kinderen en 1 ouderavond. Een groep kan starten met 8 deelnemers en zal maximaal 12 deelnemers hebben. Hierdoor kan ik garanderen dat elk kind de aandacht krijgt die hij/zij verdiend. Bij voldoende aanmeldingen zullen groepen op basis van leeftijd en eventuele hulpvragen worden verdeeld.


Weten wanneer de volgende groep start? Stuur mij gerust een bericht voor meer informatie!

SCHOOLKLASSEN

Naast de open inschrijvingsgroepen geef ik weerbaarheidstrainingen op basisscholen. Afhankelijk van de groepsgrootte en de behoefte vanuit school wordt het traject en het aantal trainingsmomenten bepaald. Het doel is om de kinderen individueel weerbaarder te maken en een "norm" binnen de bestaande klas neer te zetten.

KENNISMAKEN IS GRATIS!!!

Omdat ik het belangrijk vind dat er sprake is van de zogenaamde "klik", zal een eerste kennismaking altijd vrijblijvend zijn. Dus neem nu contact met mij op.

Weerbaarheidstraining: Over mij
_J6A5951_edited.jpg

De kracht van een diepe buikademhaling is ook non-verbaal zichtbaar!

Weerbaarheidstraining: Afbeelding
bottom of page